Palokan Fysioterapia sai tarpeisiinsa räätälöidyt uudet tilat

Rakennus-Kaseva räätälöi Palokan Fysioterapian tarpeisiin sopivat tilat uudiskerrostaloon. Sopiva ratkaisu löytyi yhdistämällä kaksi pohjakerroksen asuntoa.

Palokan Fysioterapia törmäsi kaksi vuotta sitten monelle kasvavalle yritykselle tuttuun probleemaan. Vanhan toimitilan neliöt eivät enää taipuneet kasvavan asiakas- ja henkilöstömäärän tarpeisiin. Yrityksen toiveena oli kuitenkin jäädä Palokan keskustaan, johon asiakkaiden oli hyvien kulkuyhteyksien ja runsaan parkkipaikkatarjonnan vuoksi helppo tulla. Ongelmaksi muodostui kuitenkin alueen vähäinen liiketilatarjonta.

Palokan Fysioterapia Oy:n yrittäjä ja fysioterapeutti Mari Vääränen tiesi Rakennus-Kasevan suunnittelevan naapuriin uudiskerrostaloa, As Oy Jyväskylän Palokan Torihelmeä. Vääränen oli kuullut, että taloon olisi tulossa pelkästään asuntoja. Hän halusi kuitenkin vielä itse selvittää, voisiko toimitilan suunnitteleminen taloyhtiöön onnistua.

– Kasevalle soitto kannatti. Asiaan tartuttiin heti, ja arkkitehti piirsi meille sopivat tilat yhdistämällä kaksi pohjakerroksen asuntoa. Käytännössä tilasuunnittelu pistettiin ihan uusiksi, jotta kokonaisuus saatiin vastaamaan toiveitamme mahdollisimman hyvin. Uusiin tiloihimme saatiin mahtumaan neljä hoitohuonetta, aula ja sosiaalitila, toimisto ja kaksi wc:tä. Lisäksi saimme talon päätyyn oman sisäänkäynnin, mikä parantaa osaltaan tilojemme esteettömyyttä, Vääränen toteaa tyytyväisenä.

Suuremmat ja toimivammat tilat

Palokan Fysioterapia pääsi muuttamaan Torihelmeen heti sen valmistuttua vuodenvaihteessa 2023. Uudet 126 neliön toimitilat ovat 40 neliötä entisiä tiloja suuremmat. Vääräsen mielestä isompi neliömäärä ei kuitenkaan yksistään olisi ratkaissut yrityksen tilaongelmaa. Hän pitää tärkeänä myös sitä, että uudet tilat ovat ajanmukaiset ja hoitotyöhön paremmin soveltuvat.

– Hoidamme asiakkaiden tuki- ja liikuntaelinongelmia ja tarjoamme personal training -palveluja sekä hierontaa. Edellisissä toimitiloissa hoitotilat oli eristetty toisistaan verhoin, mikä ei ollut paras mahdollinen ratkaisu. Nyt käytössämme on toimivat erilliset hoitohuoneet, Vääränen sanoo.

Vaivattomuus ilahdutti

Vääränen on tyytyväinen Rakennus-Kasevan kanssa tehtyyn yhteistyöhön ja sen lopputuloksena syntyneisiin uusiin toimitiloihin.

– Kaikki on sujunut todella hyvin niin suunnittelu- kuin rakennusvaiheessakin. Suunnittelussa neliöt hyödynnettiin tehokkaasti, rakennusaikana yrityksen johto ja rakennusmestarit olivat helposti tavoitettavissa ja työn jälki on hyvää. Talon valmistumisen jälkeen havaitut muutostoiveemmekin toteutettiin nopeasti. Asiakkailtakin on tullut hyvää palautetta uusista tiloista. Ehkä kaikkein suurin ja tärkein juttu on ollut se, että Rakennus-Kaseva on tehnyt projektin meille todella helpoksi. Meidän ei ole tarvinnut yhtään kääntää ja vääntää, vaan olemme voineet keskittyä oman yrityksemme tekemiseen.

Vääränen pitää tärkeänä myös sitä, että Rakennus-Kaseva on huomioinut suunnittelussa tilojen monikäyttöisyyden.

– Toimitilat suunniteltiin niin, että ne on mahdollista tulevaisuudessa jakaa järkevästi kahdeksi asuinhuoneistoksi. Se edellytti esimerkiksi viemäri- ja sähkövetovarausten tekemistä. Tilojen monikäyttöisyys vähentää investointiriskiä, vaikka muutostyö asunnoksi toki aina kalliiksi tulisikin, Vääränen sanoo.